Download het e-book

Voordat je het E-Book downloadt, wil ik jou graag vragen om dit stukje te lezen:

Dit E-Book heb ik geschreven omdat ik het vind dat bepaalde kennis gratis moet zijn. Dat het soms onbetaalbaar is om anderen te helpen, omdat jij deze hulp misschien ooit een keer nodig had in een bepaalde periode.

Het afgelopen jaar heb ik mijn diploma behaald. Ik deed de pabo, had heel veel plezier in het lesgeven, in het contact met kinderen en kwam elke dag moe - maar met een grote glimlach, thuis.

En toch... toch was er iets in mijn achterhoofd dat zei: ga ik dit vanaf volgend jaar nu elke dag doen in mijn leven? Ga ik elke dag, voor de rest van mijn leven, zo belachelijk vroeg de wekker zetten, keihard werken en daarvoor een salaris krijgen waar anderen om zouden lachen?

Ja, als leraar zou je niet veel verdienen. En natuurlijk doe je het niet voor het geld. Maar bij mijn bijbaan destijds - verdiende ik praktisch gezien net zoveel als een startende leerkracht.

En dat zet je wel tot het denken. En denken kan soms leiden tot twijfel.

Ik werkte namelijk parttime bij de Belastingdienst en had een uurloon dat vergelijkbaar was met het uurloon van een startende leraar. Dat is natuurlijk belachelijk.

Want sinds ik de pabo heb gedaan - weet ik wat voor werk leerkrachten allemaal wel niet moeten doen voor die kinderen.

Echt, louter respect voor leerkrachten.

Bij de Belastingdienst moest alles volgens de regeltjes gaan. Je moest per se 6 minuten voordat je shift begon - op tijd zijn. Was je een minuutje te laat? Dan kreeg je 6 minuten minder salaris. 

Tja, die 6 minuten minder konden me echt aan de kont roesten. Maar ik werd echt misselijk van het idee.

Misselijk van het idee dat alles maar moest. Dat Nederland soms echt een bizar bureaucratisch land is waarbij alles maar volgens de regeltjes gaat en dat vele mensen daar gedupeerd door raken.

Het maakte me soms echt gewoon kwaad.

Heel kwaad.

En als je me ooit wilt begrijpen, en mijn ex collega's, dan zou ik je willen uitnodigen om ooit deze serie te bekijken. Het gaat om een aantal mensen in Nederland die simpelweg in een situatie beland zijn waarin het moeilijk voor hen is om er op eigen kracht uit te komen. Natuurlijk is het niet zo dat het enkel en alleen de schuld is van de overheid of van andere instanties, maar deze instanties (en dus de overheid) helpen bij lange na niet altijd individuen die het misschien het hardst nodig hebben.

Ik voelde me machteloos. 

Machteloos dat ik die mensen aan de telefoon gewoon niet kon helpen.  Machteloos omdat we hier in Nederland gewoonweg gebonden zijn aan de wet en regelgeving.

Zo had ik ooit een burger aan de telefoon die meer dan €1400,- aan huurtoeslag moest terugbetalen, omdat zij een astronomische €5,- te veel had verdiend dat jaar!

Nu is deze wet gelukkig wel veranderd, maar het ging mij om het principe. Welke dwaas met een hoge functie kon zoiets nou verzinnen? En waar waren de weldenkende politici of mensen met macht, die daar een stokje voor zouden steken?

Hoe dan ook, wat heeft dit te maken met dit E-Book? Dat is een goede vraag.

Ik wilde mijn eigen tijd afkopen als het ware. Niet meer 40 uur in de week bezig te hoeven zijn met iets waar ik niet volledig achtersta, iets wat ik enkel en alleen doe om ervoor te zorgen dat ik voedsel kan veroorloven en mijn huur kan betalen.

Daar was ik volledig klaar mee. En misschien ben jij dat ook.

Als dat zo is, dan is dit boek geschreven voor jou.

Hopelijk heb je er wat aan en is dit de eerste stap naar het leven dat jij altijd wilde hebben.


Verkopen Via Bol Chain Breakerz
PDF – 6.8 MB 206 downloads

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.