HOME » IK WIL STARTEN

Ik wil starten

Jij wilt graag een ondernemer worden of als zzp'er aan de slag. Zzp staat voor zelfstandig zonder personeel.  Jezelf inschrijven als zzp'er kan al heel vlot verlopen. In sommige gevallen heb je niet eens een startkapitaal nodig of zijn de opstartkosten vrij laag. Op deze pagina willen we graag inzichtelijk maken hoe je een zzp'er wordt, waar je aan moet denken en wat voor eventuele gevaren en risico's er op de loer liggen. 

Disclaimer: ondernemen is moeilijker dan je denkt

Het zou dus best kunnen dat jouw avontuur er zo uit ziet:

En niet meteen zo:

Waarom beginnen als zzp'er?

Je hebt er genoeg van. Constant maar van anderen aanhoren wat jij moet doen, hoe iets moet gebeuren en voor wanneer.  Sommige mensen kunnen hier prima mee omgaan - maar er zijn mensen, zoals jij en ik die het op een gegeven moment niet meer trekken. Die er liever voor kiezen om 70 tot 80 uur in de week bezig te zijn voor zichzelf. In plaats van 40 uur in de week te moeten werken voor een baas, terwijl jij het eigenlijk geen leuk werk vindt. 

Wanneer jij ervoor kiest om aan de slag te gaan als zzp'er - dan kies jij voor volledige vrijheid en autonomie. In het begin kan het beangstigend zijn. Opeens ben enkel en alleen jij verantwoordelijk voor wat je doet op een dag. In de meeste gevallen is er niemand die jou vertelt wat er moet gebeuren, hoe het moeten gebeuren en voor wanneer het af moet zijn. Jij bepaalt zelf hoe laat je op bed ligt en hoe laat jouw wekker gaat.

Om zo goed mogelijk van start te gaan is het noodzakelijk om goed voorbereid te zijn. Wij vertellen jullie graag waar je op moet letten.

Wat ons betreft is de eerste logische stap het testen van jouw ondernemersvaardigheden!