HOME » Externe blogs » De voordelen van linkbuilding uitbesteden

De voordelen van linkbuilding uitbesteden

 

Als bedrijf is het belangrijk om zoveel mogelijk klanten te trekken. Het is immers het fundament van je bedrijf, maar toch zijn veel ondernemers niet goed in adverteren. Dat is ook wel logisch, want je bent niet een bedrijf begonnen om te adverteren, maar omdat je goed bent in je vak. Adverteren is een noodzakelijk kwaad, want je moet toch klanten trekken. Om tegenwoordig op een positieve manier te adverteren, is het aan te raden om gebruik te maken van de zoekmachines. Dat is namelijk een plaats waar dagelijks veel mensen zoeken naar producten en diensten. Maar om hoog in de zoekmachines te komen, moet je website zijn voorzien van verschillende zaken. Daarbij kun je denken aan goede SEO-teksten alwaar je goed mee kunt worden gevonden, maar er zijn nog meer dingen die van groot belang zijn. Daarbij kun je denken aan linkbuilding. Linkbuilding houdt in dat jij blogs van andere gerelateerde websites op jouw website zet. Maar het kan ook andersom. Op die manier kun je veel hoger in de zoekmachines terecht komen. Maar wat is slimmer: linkbuilding uitbesteden, of zelf doen? In dit artikel bespreken wij de voordelen van linkbuiliding uitbesteden.

Je houdt meer tijd over als je linkbuilding uitbesteedt

Zoals in de inleiding al even was verkondigd: uiteraard ben jij een bedrijf begonnen omdat je dan met je eigen bedrijfsactiviteiten bezig kunt zijn. Niet voor de randzaken, zoals linkbuilding en dergelijke. Daarom is het ook aan te raden om dit uit te besteden. Jij houdt dan meer tijd over voor je eigen bedrijfsactiviteiten. Veel mensen denken dan: ja, maar ik kan geld besparen als ik het zelf doe. Dit lijkt in eerste instantie misschien zo, maar op de keper beschouwd is dat niet het geval. Al die tijd die jij aan linkbuilding besteedt, had je wellicht ook gewoon arbeidsuren kunnen verrichten voor je bedrijf. Je moet het dus vanuit verschillende perspectieven bekijken en dan krijg je er ook een veel beter beeld van.

Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden

Linkbuilding lijkt op het eerste gezicht misschien eenvoudig, maar niets is minder waar. Het kan juist tamelijk ingewikkeld zijn om goed te worden in linkbuilding. Daarom kun je het ook beter uitbesteden, want dan hoef je het wiel niet opnieuw uit te vinden. Het punt is namelijk dat om de zoveel tijd de algoritmes van de zoekmachines weer veranderen. Iets wat bijvoorbeeld een tijdje geleden nog goed werkte, kan bijvoorbeeld nu helemaal niet meer werken. Omwille van die reden is het dus ook aan te raden om het uit te besteden. Een linkbuilding bureau weet precies wat er te doen staat.

 

Een ander voordeel van een linkbuilding bureau is dat deze zeer veel connecties heeft. Hij of zij kan dus veel sneller content voor je website vinden, maar ook mensen die misschien context van jouw website willen. Op die manier is de kans groot dat je veel sneller hoger in de zoekmachines terecht gaat komen.