HOME » BLOG » ZELFONTWIKKELING » Podcasts

Onmisbare podcasts voor ondernemers


Podcasts over mindset, zelfontwikkeling, marketing, sales en eigenlijk alles wat jij nodig hebt voor de groei van jouw business.

Op deze pagina zullen wij een aantal van onze favoriete podcasts met jullie delen met een korte beschrijving van wat het jou kan brengen. Deze podcasts zijn ingedeeld op basis van de volgende categorieën: 

  • Mindset en inspiratie
  • Marketing & Sales

  • Know & How To

Mindset en Inspiratie 


1. De Psychologie van Succes

Deze podcast wordt wekelijks bijgewerkt door Tonny Loorbach en Albert Sonneveld en zij behandelen in iedere aflevering een aantal onderwerpen die jou als ondernemer en persoon tot nieuwe inzichten kunnen brengen.

Tonny Loorbach is een echte online marketing specialist. Hij is op vrij jonge leeftijd begonnen aan zijn eigen onderneming en heeft in zeer korte tijd zijn onderneming weten kunnen te tillen naar een miljoenenbedrijf. 

Hoe hij dit gedaan heeft? Daarover vertelt hij meer in deze podcastserie!

Albert Sonnevelt is een ondernemende psycholoog. Ja, ze bestaan. 

In deze podcastserie deelt hij zijn inhoudelijke vakkennis over hoe je stress kunt verminderen, hoe je bewust kunt zijn van jouw eigen gedachten en hoe je die kunt omtoveren tot positieve gedachten. 


2. The GaryVee Audio Experience (ENG)

Deze podcast wordt bijna elke dag voorzien van nieuwe content. Wat een freak is deze man toch. Gary Vaynerchuk is een typische Amerikaanse ondernemer met zijn hart op de tong. Maar deze man heeft een groot hart en wilt niet alleen ondernemers helpen, maar zo'n beetje iedereen op de aardbol! 

Zijn filmpjes op YouTube of Facebook heb je misschien weleens voorbij zien komen en zijn vaak heel confronterend en direct. Maar wanneer je deze man vaker volgt, dan kom je tot de conclusie dat hij een hele mooie 'message' te vertellen heeft.

Dus luister direct naar GaryVee en sta versteld wat deze man jou allemaal wel niet kan leren op het gebied van mindset, doorzettingsvermogen, keihard werken als ondernemer en hoe jij jouw onderneming tot de next level kunt tillen!


3. Leef Je Mooiste Leven Podcast

Michael Pilarczyk verzorgt deze podcast waarin hij iedereen een mooier leven gunt. Door middel van het werken aan jouw perceptie van problemen, jouw mindset en leren om eerlijk tegenover jezelf te zijn. 

Deze podcast kan vrij confronterend zijn - want Michael vertelt je precies hoe het is. Sommige dingen wil je namelijk liever niet horen of onder ogen komen. Maar soms is het goed om bewust te zijn van je eigen gebreken.

Een gelukkig, gezond en geslaagd leven begint met een heldere geest. Jezelf begrijpen is toch wel echt een vereiste om het beste uit jezelf te halen en daarmee ook het beste uit jouw business of onderneming te halen.

Luister hiernaar voor een positieve mindset. 


4. 100% Inspiratie Podcast

Thijs Lindhout verzorgt deze variërende podcast waarin hij vele succesvolle Nederlanders te gast heeft - waarvan iedereen kan leren.

Ondernemen is lastig en succesvol ondernemen al helemaal. Het kan daarom nooit kwaad om inspiratie op te doen. Inspiratie kun je vinden op veel verschillende manieren en inspiratie geeft je soms net dat extra zetje dat je nodig hebt.

De grootste visionairs in de geschiedenis hebben één ding gemeen: ze wisten heel goed waarom ze iets deden en waarvoor.

Benieuwd wat de drive was van deze succesvolle en bekende Nederlanders? Luister dan naar deze podcast.


5. The Tim Ferriss Show (ENG)

De naam verklapt veel natuurlijk. Deze podcast wordt gegeven door Tim(othy) Ferriss - auteur van onder andere het boek: The 4-Hour Work Week. In deze podcast krijgt Tim Ferriss, net zoals Thijs Lindhout, vele verschillende gasten. 

Allen delen zij hun geheimen, succesverhalen, belemmeringen en tactieken. Deze afleveringen duren vrij lang en lang niet alles gaat over ondernemen, mindset en alles wat ertussenin zit. Maar als je de tijd ervoor hebt - is het zeker een waardevolle aanrader.


6. De Eelco de Boer Podcast 

Wie kent hem niet zou je zeggen? Eelco de Boer is een geboren ondernemer en heeft ondertussen 6 bedrijven opgericht, miljoenen euro's omgezet en vele mensen geïnspireerd. Het krijgen van inspiratie is niet in waarde uit te drukken en toch geeft hij deze mogelijkheid gratis weg in de podcastserie waarin hij jou een kijkje in zijn keuken biedt.

Kom erachter hoe jij als persoon en ondernemer verder kunt groeien met zijn praktische en waardevolle tips - en merk dat jouw onderneming meegroeit. 


7. The Tony Robbins Podcast (ENG)

Tony Robbins is een typisch Amerikaanse levenscoach die zowel vele fans en liefhebbers heeft - maar ook veel sceptici. Hij daagt je uit om met de middelen die je wél hebt - anders naar het leven te kijken.

Ongeacht de mening die je hebt over de persoon Tony Robbins, zijn er waardevolle opvattingen die hij maar al te graag met je deelt in zijn podcast. 


8. How to Fail With Elizabeth Day (ENG)

Wie succesvol wilt worden - ontkomt er niet aan om te falen. Succesvol zijn gaat gepaard met falen. Of we dit nou willen of niet. 

Gelukkig hoeven we niet altijd dezelfde fouten te maken die anderen hebben gemaakt. Leren van andermans fouten is zeker mogelijk. Dus waarom zou je dit niet doen?

Elizabeth Day is een Engelse journalist die succesvolle mensen interviewt en specifiek richt op de fouten die zij hebben gemaakt in hun zoektocht naar succes. 

Luister.

Leer.

Pas toe. 


Marketing & Sales


1. De IMU Podcast

Deze podcast wordt ook (deels) verzorgd door Tonny Loorbach. Ditmaal krijgt hij hulp van Martijn van Tongeren. Samen runnen zij één van de grootste online platforms van Nederland. 

Wie de website van de IMU kent - weet dat zij eigenlijk een Wikipedia zijn voor marketingbegrippen. Alles wat marketinggerelateerd is - kun je vinden op de website van de IMU. 

Tijdens hun podcasts delen zij van alles met je. Manieren om jouw funnel te optimaliseren, hoe je omzet kan groeien door praktische tips en zo nu en dan hebben zij ook gastsprekers en nemen ze interviews af. 

wekelijks bijgewerkt door Tonny Loorbach en Albert Sonneveld en zij behandelen in iedere aflevering een aantal onderwerpen die jou als ondernemer en persoon tot nieuwe inzichten kunnen brengen.


2. CRO.CAFE

Een psycholoog die gefocust is op E-commerce? Ja, dat kan. Guido Jansen is zo'n persoon. En deze combinatie lijkt een groot succes te zijn. 

In deze podcast wordt er veel informatie gedeeld met betrekking tot Customer Experience Optimisation en het verhogen van conversie.

Praktische tips en theorie wordt voortdurend afgewisseld. 


3. Klik Proces - SEO, CRO, YouTube en Voice


Een relatief onbekende podcastserie, verzorgd door Bart van der Meer - maar eentje met hele goede en praktische tips. 

Als je vrij nieuw bent op het gebied van online marketing, SEO, CRO en alles wat erbij komt kijken - dan is het zeker een aanrader om deze podcast te beluisteren vanaf de eerste aflevering. Alles wat je nodig hebt om een goede informatieve basis te leggen, wordt in hapklare stukjes voor je uitgelegd. 

 


4. SEO Podcast

De naam zegt het al. Tips met betrekking tot zoekmachineoptimalisatie. Of Search Engine Optimisation. 

Rutger Steenbergen en Michiel Brand brengen jou om de 14 dagen een podcast waarin zij bepaalde SEO-termen uitleggen, beweringen ontkrachten en expertise delen. 


5. Mediaweb Podcast

Ook dit is een vrij onbekende podcast voor velen. Desalniettemin hebben zij hele mooie content waar je veel uit kunt halen.

Erik van Hall, de oprichter van Mediaweb en CopyRobin geeft in korte afleveringen de tips die jij nodig hebt om per direct verder te kunnen. 

Iedere aflevering heeft een duidelijke titel die meteen aangeeft waar de podcast over gaat en hoeveel tips of redenen er behandeld gaan worden.


6. Jelly Driver Podcast (voorheen Frankwatching Podcast)

Jelle Drijver gaat wekelijks in gesprek met ondernemers, auteurs, marketeers. Per aflevering zie je duidelijk waar het over zal gaan en bepaal voor jezelf wat je eruit kunt halen. 

Voorheen was dit de podcast van marketingblog Frankwatching. Alle afleveringen kun je nog gewoon beluisteren - alleen heet het nu dus de Jelly Driver Podcast. 


Know & How To


1.HBR IdeaCast (Harvard Business Review) (ENG)

Een wekelijkse podcast waarin grote leiders en managers die precies vertellen hoe ze omgaan met uitdagingen, wat ze daarvoor nodig hadden en hoe jij dit kunt toepassen. 


2. Financiële Planning voor Ondernemers Podcast 

Een hele praktische podcast. De naam verraadt het al natuurlijk. Inzicht in jouw cashflow en het managen ervan is gewoon heel belangrijk. Punt.

Martijn van Hulten zorgde ervoor dat jij stapsgewijs steeds meer te weten komt over financiële planning. 

De podcast krijgt helaas geen nieuwe afleveringen meer, maar het is nog steeds leerzaam. 


3. Sales Copywriting and Content Marketing Hacks Podcast with Jim Edwards

De titel zegt alles. Wil jij beter worden in Copywriting? Dat doe je door te schrijven. 

Luisteren naar deze podcast gaat je ook heel erg helpen. 


4. High End Ondernemen Podcast

Harald Heukers beantwoordt vragen die vele ondernemers stellen en vragen waarvan ondernemers niet eens wisten dat ze belangrijk waren. 

Hoe vertel je een pakkend verhaal? 

Hoe bouw je een merk als Coca Cola?

Hoe word je productiever? 

De podcast is zeker niet alleen een Know & How To Podcast, want Harald heeft het ook over mindset, marketing en sales.


5. Self Made Man

We sluiten af met één van de betere en meest inspirerende podcastseries die wij kennen. In Self Made Man wordt er heel erg de diepte ingegaan met de gasten die langskomen tijdens de podcastserie.

Hoe hebben zij gepresteerd wat ze gepresteerd hebben? Wat hebben zij hiervoor moeten doen? Dit is een onmisbare podcast voor iedere ondernemer.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.